CDH-kandidaat Nzolo is al twee jaar lid van de PS

Scheidsrechter Jérome Nzolo, die op 25 mei de derde plaats inneemt op de CDH-lijst in Henegouwen, is eigenlijk al twee jaar lid van de PS-afdeling van Ransart (Charleroi). Het nieuws wordt bevestigd bij de Franstalige socialisten. CDH-lijsttrekster Véronique Salvi was daarvan niet op de hoogte.

"Het is de enige partij die de waarden van humanisme en fair play uitdraagt", verklaarde Nzolo gisteren zijn keuze om op de CDH-lijst te staan. Nzolo haalde ook zijn activiteiten aan op het vlak van de herintegratie van jongeren, vooral jongeren in moeilijkheden.

Nochtans was Nzolo, die meermaals werd verkozen tot beste scheidsrechter in de eerste voetbalklasse, al twee jaar lid van de PS-afdeling Ransart, waarvan hij regelmatig de vergaderingen bijwoont. Hij zou zelfs voorgesteld hebben om op een verkiesbare plaats op de Europese PS-lijst te staan, een vraag die werd geweigerd. Door zijn kandidatuur voor het CDH vervalt zijn lidmaatschap van de PS.

"Ik was niet op de hoogte van dat vroegere lidmaatschap", zegt Salvi. "Wat ons bij het CDH interesseert, zijn de engagementen die hij is aangegaan om onze waarden te verdedigen, door onze kandidaat te worden. Voor het overige wil ik geen steriele polemiek aanhouden." Ze merkt ook op dat "Nzolo zelf zijn ontslag bij de PS heeft ingediend, om persoonlijke redenen".

lees ook