Christine McVie keert terug naar Fleetwood Mac

Zestien jaar na haar afscheid keert zangeres Christine McVie (70) terug naar de rockband Fleetwood Mac. "Ik had in mijn stoutste dromen niet echt gedroomd dat ik opnieuw zou toetreden tot de band, zei ze aan het magazine People. "Een droom wordt bewaarheid."

Volgens drummer Mick Fleetwood is ook de band begeesterd. "We hebben Chris steeds gemist. Wanneer een kernlid terugkomt, dan is dat ronduit schitterend".

Op zijn website pakt Fleetwood Mac al uit met een gezamenlijke foto. De huidige bezetting is zoals op het uiterst succesvolle album "Rumours", met naast Christine McVie en Fleetwood, bassist John McVie (de ex van Christine), zanger en gitarist Lindsey Buckingham, en zangeres/toetseniste Stevie Nicks.

Fleetwood Mac ontstond in 1967 als een Britse bluesband, om in de jaren zeventig te evolueren naar een mainstream pop- en rockband. Andere succesvolle albums waren "Fleetwood Mac" en de dubbelaar "Tusk".

Christine McVie schreef talrijke hits voor de groep, maar verliet die in 1998 om soloprojecten uit te werken. Vorig jaar heeft Fleetwood Mac een wereldtournee moeten afbreken toen bleek dat John McVie kanker had. Hij is ondertussen aan de beterhand, aldus Christine McVie die voor haar eerste periode bij Fleetwood Mac zangeres was van de band Chicken Shack.