Emma Watson: "Ik had de hetze rond "Noah" wel verwacht"

In New York is "Noah" in première gegaan, de verfilming van het bijbelverhaal over de zondvloed door Darren Aronofsky. "Noah" heeft al zo veel controverse ontketend dat men zou vergeten dat de film nog niet eens in de zalen is voorgesteld. "Irrationeel", noemde hoofdrolspeler Russell Crowe de kritiek.
AP2014

Nog voor de film in de bioscopen was vertoond, barstte de religieuze kritiek al los. Zowel christelijke groeperingen in de VS als islamitische overheden hebben hem in de ban geslagen omdat het verhaal niet accuraat zou zijn weergegeven.

"We hebben twaalf tot veertien maanden van irrationele kritiek doorstaan en nu krijgen mensen de film te zien en beseffen ze hoe respectvol, waarachtig en intens hij is", zei titelrolspeler Russell Crowe, die net als regisseur Aronofsky en actrices Jennifer Connelly en Emma Watson op de première aanwezig waren.

Emma Watson, die de vrouw van Noahs zoon Shem speelt, was niet verrast door de controverse. "Om eerlijk te zijn had ik die verwacht", zei ze. "Alle bijbelverfilmingen zijn aan kritiek onderhevig want mensen hebben een persoonlijke band met de verhalen en interpreteren ze op hun eigen manier."

AP2014

"Zeer vreemd dat dit nog geen bioscoopfilm was"

Waarom wilde Russell Crowe "Noah" vertolken? "Vooral omdat ik dolgraag met Darren Aronofsky wilde werken. Ik heb zijn evolutie als filmmaker van dichtbij gevolgd, maar we hadden nog nooit samengewerkt."

De regisseur wou deze bijbelverfilming graag maken omdat niemand hem dat heeft voorgedaan. "Dat vind ik bijzonder vreemd. Dit is een van de oudste verhalen die ooit verteld zijn, een geweldig verhaal bovendien. Het vraagt erom om op het witte doek te komen. Zo'n episch verhaal verfilmen voor de bioscoop is erg spannend."

"Noah" komt vrijdag in de zalen in de VS en op 9 april bij ons.

PARAMOUNT PICTURES2012