Kim Dotcom stapt in de politiek met de Internet Party

De oprichter van de uitwisselingswebsite Megaupload Kim Schmitz, beter bekend als Kim Dotcom, heeft een eigen politieke partij gelanceerd. Daarmee wil hij in september deelnemen aan de parlementsverkiezingen in Nieuw-Zeeland. De partij heet de Internet Party.

Volgens de vermoedelijke internetpiraat Kim Dotcom zal de Internet Party streven naar sneller en goedkoper internet, het creëren van hightech banen en de bescherming van privacy.

"Dit is een beweging voor mensen die nooit eerder hebben gestemd", zei Dotcom op een persconferentie, "voor mensen die ontgoocheld zijn door te stemmen en voor mensen die niet tevreden zijn met de politieke keuzes die vandaag worden geboden. Deze beweging is er voor mensen die geven om een digitale toekomst en die een open, gratis en eerlijke samenleving willen."

Met zijn partij wil Dotcom deelnemen aan de parlementsverkiezingen in Nieuw-Zeeland, het land waar hij woont. Omdat hij zelf de Nieuw-Zeelandse nationaliteit niet heeft, kan hij zich wel niet kandidaat stellen. De VS beschuldigen Dotcom van piraterij en vragen al geruime tijd om zijn uitlevering.