Microsoft brengt Office naar iPad van Apple

Microsoft brengt zijn Office-applicaties uit voor de iPad, de tabletcomputer van Apple. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de nieuwe directeur Satya Nadella. Office voor iPad is meteen al beschikbaar in de App Store.

Tot nu konden iPad-gebruikers Office-documenten openen en bewerken met andere applicaties, zoals Apples eigen kantoorpakket iWork. Een nadeel daarvan is volgens Microsoft dat die applicaties geen volledige ondersteuning voor Office-documenten hebben. Daardoor kan bijvoorbeeld de opmaak van een tekstdocument heel anders zijn op een iPad dan op een pc.

De zet van Microsoft is opvallend, want eerder stelde het bedrijf het ontbreken van Word, Excel en PowerPoint op de iPad altijd voor als een nadeel ten opzichte van zijn eigen Windows-tablets. Intussen is Microsoft echter van oordeel dat iedereen zijn werk moet kunnen doen op een apparaat naar keuze, ook de iPad.

Office voor iPad is meteen al beschikbaar in de App Store van Apple. De apps zijn gratis voor wie documenten alleen wil openen en bekijken. Wie Office-documenten wil bewerken, moet een abonnement kopen op Office 365. Dat kost minstens 99 euro per jaar.