Nieuwe film van Deruddere is in première gegaan

In Kinepolis Antwerpen is "Flying home" in première gegaan, in het bijzijn van enkele cast- en crewleden. De eerste langspeelfilm van Dominique Deruddere sinds "Firmin" (2007) vertel het verhaal van een jonge Amerikaan die naar Vlaanderen komt om er een duivenmelker te overtuigen zijn prijsduif te verkopen, maar verliefd wordt op zijn kleindochter.

De hoofdrollen zijn voor Jamie Dornan (bekend van de BBC-serie "The fall" en binnenkort de hoofdrol in "Fifty shades of grey") en Charlotte De Bruyne ("Little black spiders"), naast onder meer Jan Decleir, Josse De Pauw en Ali Sulman ("Paradise now").

Dominique Deruddere, vooral bekend van het Oscargenomineerde "Iedereen Beroemd!" (2001), probeerde de voorbije jaren zijn carrière verder uit te bouwen in de Verenigde Staten, waar hij sinds 2007 met zijn gezin woont. Na enkele op het laatste nippertje afgesprongen projecten komt hij nu met "Flying home" op de proppen, niet toevallig een Vlaams/Amerikaans verhaal.

De negende langspeler van Deruddere is een romantisch drama rond de figuur van Colin, een jonge Amerikaanse investeringsbankier die in zee wil gaan met een Arabische sjeik. De sjeik blijkt een gepassioneerd duivenliefhebber te zijn die al enkele mislukte pogingen ondernam om de prijsduif van een Vlaamse duivenmelker over te kopen. Colin trekt daarom zelf naar Vlaanderen om de duivenmelker te overtuigen en doet er zich aanvankelijk voor als leraar. Wanneer hij Isabelle - de kleindochter van de duivenmelker - ontmoet, begint hij echter te twijfelen aan zijn werkwijze.

"Flying home" is een productie van Otomatic en Mauna Kea Films en komt op 2 april in de zalen.