Obama ontmoet paus in Vaticaan

President Barack Obama is in het Vaticaan voor een ontmoeting met paus Franciscus. Obama, naar eigen zeggen "een groot bewonderaar" van de paus, noemde het een eer Franciscus te mogen ontmoeten. Het is het tweede bezoek van Obama aan het Vaticaan, na zijn ontmoeting met paus Benedictus XVI in 2009.

Obama en Franciscus hebben achter gesloten deuren met elkaar gepraat, vooral over de strijd tegen de ongelijkheid. Minister John Kerry van Buitenlandse Zaken, die Obama in Rome en het Vaticaan begeleidt, wachtte buiten.

Later spreekt Obama nog met president Napolitano en de kersverse premier Renzi. Ook een bezoek aan het Colosseum staat nog op het programma.

Het is de vierde en laatste dag van Obama's reis door Europa. Morgen reist de president door naar Saoedi-Arabië.