Oost-Vlaanderen wil treinverbinding tussen Gent-Dampoort en Brussel behouden

De Oost-Vlaamse provincieraad heeft unaniem een motie goedgekeurd waarin aan de NMBS gevraagd wordt om het vervoersplan te herbekijken. De provincie wil dat de rechtstreekse lijn tussen Gent Dampoort en Brussel behouden blijft, net als enkele piekuurtreinen.

In februari presenteerde de NMBS haar nieuw vervoersplan, dat midden december wordt ingevoerd. In dat plan wordt de P-trein Sint-Niklaas – Gent Dampoort – Brussel geschrapt, waarmee elke ochtend zo'n zeshonderd Gentenaars naar Brussel sporen.

De provincieraad pleit ook voor de redding van de piekuurtrein tussen Ninove en Brussel en vraagt dat ook de piekuurtreinen tussen Oudenaarde en Brussel en Zottegem en Brussel niet afgebouwd zouden worden. Ook de vraag om de goederenspoorlijn door de Gentse haven open te stellen voor reizigersvervoer kan op steun van de provincie rekenen.

Maandagavond schaarde de Gentse gemeenteraad zich al unaniem achter een motie om de trein Gent Dampoort- Brussel te behouden.