Raadkamer bevestigt aanhouding verdachte taxichauffeur

De Brusselse raadkamer heeft beslist dat de taxichauffeur die is aangehouden in het onderzoek naar verkrachtingen in het Ter Kamerenbos aangehouden blijft. De man is in verdenking gesteld voor de verkrachting van een Deens au pair-meisje in november 2012. Volgens de chauffeur had hij seksuele betrekkingen met het meisje, maar gebeurden die met wederzijdse toestemming.
BELGA/WAEM

Midden februari raakte bekend dat er sinds 2011 29 jonge vrouwen het slachtoffer waren van een aanranding of verkrachting in het Ter Kamerenbos. De daders waren steeds valse taxichauffeurs die hun slachtoffer in het stadscentrum hadden opgepikt. Volgens het parket ging het vermoedelijk om drie of vier verschillende daders.

In het kader van de onderzoeken naar de verschillende feiten werden op 19 februari beelden vrijgegeven waarop één van de vermoedelijke daders te zien was. Het ging om beelden die op 10 november 2012 gemaakt werden door een camera aan een BNP Paribas Fortis-bankkantoor aan de Waterloosesteenweg in Ukkel. Op de beelden was een man te zien in het gezelschap van een jonge Scandinavische vrouw.

De volgende dag bood de aangehouden taxichauffeur zichzelf aan bij het Brusselse parket, nadat verschillende voormalige collega's hem op de beelden hadden herkend. Volgens zijn advocaten had het meisje op de beelden geen geld om haar taxirit te betalen en had ze zelf voorgesteld om de rit in natura te betalen. De chauffeur zou op dat verzoek zijn ingegaan, waarop de jonge vrouw hem met de hand zou hebben bevredigd.

De onderzoeksrechter stelde de man echter in verdenking voor verkrachting en hield hem aan. Op 26 februari werd die aanhouding al met een maand verlengd, en nu is dat opnieuw gebeurd.