Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet krijgen UnitedHumans Award

De choreografen Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet hebben de allereerste UnitedHumans Award in ontvangst genomen. Die bekroning wordt uitgereikt door de UnitedHumans Foundation, een private stichting die zichzelf omschrijft als een vrijwilligersplatform dat wederzijds respect tussen mensen promoot en mensen oproept om hetzelfde te doen.

De nieuwe jaarlijkse prijs wordt toegekend aan "een persoon, vereniging of organisatie die wederzijds respect, oprechte vriendschap en gelijk in waardigheid, als met een volgehouden inspanning of op een bijzondere en uitzonderlijke wijze, toepast en dit met een effectieve impact op de samenleving", klinkt het in een persbericht.

De twee choreografen maken volgens de raad van bestuur van de stichting "op een opmerkelijke en toonaangevende manier het verschil", omdat ze wederzijds respect toepassen in hun artistieke creaties en in hun maatschappelijke rol die ze opnemen.

Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet werken al jaren samen en zijn o.a. bekend van "Babel(words)" (foto), volgens de Foundation "een dansvoorstelling waar het (on)vermogen om elkaar als mens te begrijpen centraal staat."