Staking op Duitse luchthavens

Op een aantal Duitse luchthavens wordt het werk neergelegd vandaag. Op de luchthaven van München, Hamburg, Keulen, Stuttgart en Düsseldorf wordt tot de middag gestaakt. Ook op de luchthaven van Frankfurt is dit het geval. De bonden willen druk zetten op de onderhandelingen over nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden.

Vooral het grondpersoneel zoals de bagagemedewerkers en schoonmakers leggen het werk neer. De vakbonden eisen 3,5 procent meer salaris plus 100 euro per maand extra voor 2,1 miljoen overheidsmedewerkers. Ze hopen druk te kunnen leggen op de cao-onderhandelingen met de regering. Die gaat akkoord met een loonsverhoging, maar minder dan de bonden eisen.

Lufthansa heeft 600 vluchten geschrapt. Het zijn vooral binnenlandse en Europese vluchten, maar ook enkele continentale vluchten zijn getroffen. Ook op de luchthaven van Zaventem vertrekken deze ochtend geen vluchten naar Frankfurt tot half drie, en naar München tot één uur 's middags.