Vaya Con Dios neemt afscheid met nog twee concerten

Vaya Con Dios neemt afscheid van het publiek met twee concerten in eigen land: op 24 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen en een dag later in Vorst Nationaal. In februari 2013 begon de Vaya Con Dios Farewell Tour, die afloopt in oktober. Tijdens beide concerten zijn special guests uitgenodigd.

Vaya Con Dios' afscheidstour begon in Beiroet, en bracht hen onder meer in Kiev en Casablanca.

De groep begon meer dan 25 jaar geleden, met Dani Klein, Dirk Schoufs en Willy Lambregt, beter bekend als Willy Willy. Ze startten als akoestisch trio. Met hun eerste single, "Just a friend of mine" (1987), raakte de groep bekend bij een breed publiek in België en Frankrijk. In 1990 volgde internationale roem met de plaat "Night owls".

Willy Willy had de groep al kort na het verschijnen van de eerste single verlaten. In 1991 verliet ook Schoufs Vaya Con Dios. Klein ging sindsdien als soloartieste verder met de band. In 2009 werd de laatste plaat, "Comme on est venu...", uitgebracht.

Wie de special guests zijn voor de twee laatste concerten, wordt later bekendgemaakt.