"Daoud schoffeert haar personeel alsof zij schuldigen zijn van tekort"

Groen Antwerpen reageert verbouwereerd op de uitspraak van N-VA-schepen van Kinderopvang Nabilla Ait Daoud. "Als de kinderverzorgsters minder ziek zouden zijn, dan zou er helemaal geen probleem meer zijn", zei Ait Daoud.

Kinderverzorgsters van de stedelijke kinderdagverblijven zijn bezorgd over de gevolgen van de besparingen. Omdat ze met minder mensen kinderen moeten opvangen, is er geen tijd meer voor hun pedagogische opdracht, zoals knutselen of uitstapjes ondernemen.

Maar schepen Ait Daoud ontkent dat er te weinig personeel is. "Als de kinderverzorgsters minder ziek zouden zijn, dan zou er helemaal geen probleem meer zijn", zei ze in Gazet van Antwerpen.

Groen "staat versteld"

De uitspraak van Ait Daoud lokte al heel wat reacties uit. SP.A-kopstuk Yasmine Kherbache stuurde deze tweet uit: "Titel Antwerps bestuursakkoord: 'Respect voor A'. Voor wie dat even vergeten was deze week."

Groen Antwerpen reageert verbouwereerd. "Ik schrok toen ik deze ochtend de krant las", laat gemeenteraadslid Freya Piryns weten in een persbericht. "Schepen Ait Daoud vindt blijkbaar dat zij geen verantwoordelijkheid heeft in het tekort aan kinderverzorgsters in de stedelijke kinderdagverblijven. Ze schoffeert haar personeel alsof zij de schuldigen zijn van het tekort. De schepen gaat te werk als een olifant in een porseleinkast en beseft blijkbaar niet welke schade ze hiermee aanricht."

"Welke hardwerkende kinderverzorgster in de onderbezette kinderdagverblijven is gediend met een dergelijke sneer van de schepen? In deze situatie van grote tekorten, zou schepen Ait Daoud net een hart onder de riem moeten steken van de kinderverzorgsters in plaats van hen het mes op de keel te zetten", klinkt het bij Groen.