""De mol"? Dat was 18 dagen lang pure spanning"

In "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" heeft tv-maker Michiel Devlieger teruggeblikt op het programma "De mol" dat hij eind jaren 90 samen met onder anderen Tom Lenaerts en Bart De Pauw bedacht. Hoewel hij goede herinneringen aan de opnames overhoudt, liet hij uitschijnen dat een nieuw seizoen van het succesprogramma weinig waarschijnlijk is.

Drie seizoenen hebben Devlieger en co uiteindelijk van "De mol" gemaakt aan het einde van de jaren 90 en het begin van de jaren 2000. In het kader van de "Back to the 90's en nillies"-week op MNM, blikte de tv-maker vanmorgen terug op die periode.

"De opnames van "De mol" waren in de eerste plaats heel spannend. Zeker de eerste keer was het 18 dagen lang pure spanning. Gezien het format was een proefprogramma uitgesloten. Dus trokken we met het hele circus naar Frankrijk om er opdrachten te gaan uitvoeren."

Devlieger maakte zich destijds vooral zorgen over het uithoudingsvermogen van Magda Ral, de allereerste mol. "Stel dat ze het na enkele dagen niet meer zag zitten, dan lag het hele programma op zijn gat. Voor haar was het een lastige opdracht. Al de andere kandidaten waren als het ware op vakantie en smeedden hechte vriendschappen. Zij moest de boel saboteren."

Na het succes in Vlaanderen is "De mol" in nog 18 andere landen gemaakt. Dat het programma bij ons ooit nog een 4e seizoen zal beleven, lijkt weinig waarschijnlijk. "De mensen die "De mol" toen hebben gemaakt, hebben telkens anderhalf jaar van hun leven ten volle aan het programma gegeven. Zelf doe ik dat heel graag, maar dan wil ik wel tot op het einde nieuwsgierig blijven. In het geval van "De mol" kan ik me op voorhand al te goed voorstellen hoe het uiteindelijk zou aflopen."