"Eén Marokkaan minder in Nederland"

"Minder, minder, minder, ..." werd er gescandeerd, nadat Geert Wilders (PVV) in een speech de vraag had gesteld of zijn aanhangers "meer of minder Marokkanen wilden in Nederland". De omstreden toespraak leidde tot heel wat controverse in Nederland. In een filmpje gaat Nesim El Ahmadi in op de verzuchtingen van Wilders en neemt hij als Marokkaan afscheid van zijn landgenoten.

Woensdag 19 maart, verkiezingsnacht in Den Haag. De resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen stromen volop binnen en in de stad blijkt dat de partij van de Nederlandse politicus Geert Wilders, de PVV, opnieuw de tweede grootste wordt. 

Wilders besluit een speech te geven waarin hij aan zijn aanhangers de vraag stelt of ze "meer of minder Marokkanen in Den Haag en in Nederland willen". Het antwoord dat wordt gescandeerd ("minder, minder, minder,... ") en de reactie van Wilders ("dan zullen we daarvoor zorgen") leidden als snel tot heel wat controverse.

De Nederlander Nesim El Ahmadi heeft nu een eigen antwoord klaar op de verzuchtingen van Wilders en zijn aanhangers. In een filmpje van BNN University besloot hij als Marokkaan, met koffer in de hand, om (zogezegd) afscheid te nemen van zijn landgenoten en hen te bedanken voor het verblijf.

"Weet je dat ik hierom moet huilen? Ik vind het gewoon verschrikkelijk", reageert een oudere vrouw verontwaardigd. "Wilders kan de pleuris krijgen" en "kan ik je niet adopteren" zijn maar enkele van de andere reacties.

Het opvallende filmpje is op één dag al bijna 200.000 keer bekeken. Hieronder kan je het filmpje zelf bekijken.