"Het heeft me veel moeite gekost om er zo goed uit te zien"

Alsof ze zo uit haar bed is gestapt. Zo verscheen Emma Watson op de rode loper voor de première van haar nieuwste film Noah. De ballon van haar schijnbaar moeiteloze schoonheid heeft ze evenwel zelf doorprikt door een foto te maken van alle producten die haar helpen om er zo goed uit te zien.

Op haar Twitter-account plaatste ze onderstaande foto met daarbij deze veelzeggende boodschap: "Ik had vandaag onmogelijk overleefd zonder..."

Op de foto zien we verschillende zalfjes voor het gezicht, stijltangen, valse wimpers en andere exclusieve cosmeticaproducten van schoonheidsmerken. Ook op noodgevallen is de 23-jarige actrice voorbereid, zoals de veiligheidsspelden en instant vlekkenverwijderaar aantonen.

Nadat de haar- en make-up-artiesten hun werk hebben gedaan, plaatst ze onderstaande foto online. "Zo ben ik NIET wakker geworden", schrijft ze erbij.

De bereidwilligheid van Watson om haar rode loper-geheimen met iedereen te delen, bewijst dat zichzelf niet al te serieus neemt. En ze heeft ook een boodschap voor andere vrouwen. "Het maakt me droevig wanneer ik jonge vrouwen zie die zich nederig en onderdanig gedragen." Nog volgens het gewezen kindsterretje uit de "Harry Potter"-saga treft de mannen hierin geen schuld. "De druk komt niet van mannen, maar wel van andere vrouwen en dat zet ons tegen elkaar op."

"Door onszelf nederig en onderdanig te gedragen, beschadigen we ons eigen zelfvertrouwen. En dat probeer ik zo veel mogelijk te vermijden", aldus Watson.

lees ook