"Ik luisterde stiekem in bed, met de radio heel zacht"

Naar aanleiding van 100 jaar radio deden we een oproep naar uw bijgebleven radiomomenten. Uit de talrijke reacties pikten we er enkele uit. Alvast bedankt om te reageren.
1954 AP
 • Toen ik jong was, luisterde ik veel naar het radioprogramma "Het koekoeksnest". Ik vond die verhalen via de radio magisch. Ook hoe ze zonder beeld toch verbeelding konden doen ontstaan (Joffrey Vaassen)
   
 • Hét radioprogramma van de afgelopen jaren is zonder twijfel "Het leugenpaleis" op Studio Brussel met Bart Peeters en Hugo Matthysen. De hoeveelheid onzin die deze twee in 3 uur radio konden stoppen, was voordien ongekend en werd later nooit meer geëvenaard. Honderd jaar radio! Hoera, hoera, paling pladijs! (Koen Neyens)
   
 • Mij is de inval van de Russen in Hongarije en vooral Boedapest in 1956 als radiomoment het meest bijgebleven. Ik was toen 8 jaar oud. Het machteloze verzet van de Hongaren in Boedapest tegen de sovjettanks greep me geweldig aan. (Raf De Boever)
   
 • "De taalstrijd". Ik luisterde stiekem in bed, de radio heel zacht. Mijn allereerste radio trouwens, waarvoor ik lang heb gespaard. Ik heb het toestel nog steeds. En hier of daar nog een opname van het programma op ... hoe heet dat ook al weer ... o ja, een cassette! "Een vrolijk gevecht met het Nederlands, vanuit de Stadsschouwburg in Antwerpen ... met Mark Uytterhoeven, Guy Mortier, Myriam Thys (en dan nog een gast). Uw gastheer is Daniël Van Avermaet." (Jurgen Tne)
   
 • Het meest beklijvende moment dat ik ooit via de radio heb meegemaakt, was zondagochtend 31 augustus 1997, toen om iets voor 8 uur mijn wekkerradio aansprong en we het enige item hoorden, "Prinses Diana omgekomen te Parijs". Ik was nog niet wakker, maar luisterde met een half oor naar het nieuws. Na dat tragische overlijden waren mijn toenmalig vriendje en ikzelf klaarwakker en vol ongeloof. Die dag - door de ochtendradio - blijft in mijn geheugen gegrift. (Patrick De Keyser)