"Kinderverzorgsters, wees minder ziek, dan is er geen tekort"

"Als de kinderverzorgsters minder ziek zouden zijn, dan zou er helemaal geen probleem meer zijn." Met deze opmerkelijke uitspraak in Gazet van Antwerpen weerlegt de Antwerpse schepen van Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA) de kritiek van enkele kinderverzorgsters over het personeelstekort.

Kinderverzorgsters van de stedelijke kinderdagverblijven zijn bezorgd over de gevolgen van de besparingen. Omdat ze met minder mensen kinderen moeten opvangen, is er geen tijd meer voor hun pedagogische opdracht, zoals knutselen of uitstapjes ondernemen.

Schepen Ait Daoud ontkent dat er te weinig personeel is. "Maar personeelsleden zijn ook afwezig wegens vakantie, loopbaanonderbreking, zwangerschap of ziekte", zegt ze. "Het ziekteverzuim is met acht procent zeer hoog. Als de kinderverzorgsters minder ziek zouden zijn, dan zou er helemaal geen probleem meer zijn."

De schepen heeft ook een duidelijke boodschap voor de klagende kinderverzorgsters: "Als sommige kinderverzorgsters zo kortzichtig zijn, moeten ze misschien overwegen om van job te veranderen."