Brussel krijgt eerste Nederlandstalige stedelijke basisschool

In 2018 opent de eerste Nederlandstalige stedelijke basisschool binnen de kleine Brusselse ring, de zogenaamde Vijfhoek, haar deuren. Dat is tenminste het plan van de stad Brussel. In het gewest zijn er al Nederlandstalige stedelijke basisscholen in Laken en Neder-Over-Heembeek, maar niet in de stad zelf.

In de school zou plaats zijn voor ruim 200 leerlingen. De komst van de school zou dan ook historisch zijn, vertelt schepen van Nederlandstalige aangelegenheden Ans Persoons (Open Vld).

"Dat is niet zo evident in de Vijfhoek, want er is weinig plaats.We hebben voor een Nederlandstalige school 3500m² nodig. We hebben nu in de Zennestraat een site gevonden die daarvoor in aanmerking komt. Er is een studie uitgevoerd om de haalbaarheid van het project te checken. Er zijn ook onderhandelingen opgestart met de Vlaamse Gemeenschap en de VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie) om middelen van hen te krijgen, zodat die school er in 2018 zeker is. Dat is het doel."