Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Guinee af wegens ebola

Buitenlandse Zaken raadt alle niet-essentiële reizen naar Guinee af en adviseert Belgen ter plaatse om de hygiënische voorschriften zeer strikt te respecteren. Dat advies komt er nadat er onlangs een epidemie van ebola is uitgebroken. Sinds vandaag zijn er ook gevallen gemeld in de hoofdstad Conakry.

In Guinee, in het Westen van Afrika, is onlangs een epidemie van ebola uitgebroken. Al meer dan zestig mensen zijn daardoor om het leven gekomen. Ook buurland Liberia wordt getroffen, vooral aan de grens met Guinee.

"In deze context wordt het afgeraden om zich te verplaatsen of te verblijven in de gebieden die getroffen zijn door de hemorragische koorts, tenzij om dwingende redenen", klinkt het bij buitenlandse zaken.

Het virus veroorzaakt hevige bloedingen en is bijzonder besmettelijk. Tot op vandaag is er geen vaccinatie noch een therapie voorhanden.