Heist-op-den-Berg garandeert veilige toegang tot kinderopvang

In Heist-op-den-Berg is er een oplossing voor de toegang tot een kinderdagverblijf langs de Mechelsesteenweg. Daar gebeurde vorig jaar een dramatisch ongeval: een moeder die haar kind er met de fiets wilde afzetten, werd er aangereden. Beide overleefden de klap niet. Het gemeentebestuur zocht naar een oplossing om kinderen voortaan ook aan de achterzijde van scholen en kinderdagverblijven te kunnen afzetten, waar het minder druk is.

Voor het kinderdagverblijf aan de Mechelsesteenweg lukte dat niet, omdat de achteringang aan een stuk grond grenst, die eigendom is van de kerkfabriek Heilig Hart. Maar nu is er een overeenkomst gesloten met de kerkfabriek. Ouders mogen over de grond om hun kinderen veilig aan de achterzijde van het kinderdagverblijf af te zetten.