L'Wren Scott krijgt modeprijs postuum naar haar vernoemd

De onlangs overleden Amerikaanse mode-ontwerpster L'Wren Scott is postuum geëerd met een modeprijs naar haar vernoemd. Dat weet de BBC. Intussen is ook bekend geraakt dat ze haar volledige nalatenschap aan haar partner en Rolling Stone Mick Jagger schenkt.

Scott werd twee weken geleden dood in haar appartement in New York aangetroffen. De liefdadigheidsorganisatie The Art of Elysium eert haar postuum door een modeprijs naar haar te vernoemen. De prijs zal worden uitgereikt aan jonge en getalenteerde ontwerpers.

Intussen is bekend geraakt dat Scott haar volledige nalatenschap aan haar partner Mick Jagger schenkt. Die nalatenschap is naar verluidt zo'n 9 miljoen dollar (6,6 miljoen euro) waard en omvat onder meer haar appartement in New York. Haar broer en zus staan niet in haar testament vermeld.

Aan de riante erfenis zou wel eens een scherp kantje kunnen zitten, want Scotts modebedrijf LS Fashion Limited zou diep in de schulden zitten. De verliezen liepen in 2012 op tot bijna 6 miljoen dollar (4,4 miljoen euro). Een consultingbureau in New York dat Scott vertegenwoordigt, spreekt die berichten echter tegen.