Lichte verkeershinder in Brussel vanaf zondag

De Chinese president Xi Jinping bezoekt ons land van aanstaande zondag tot dinsdag 1 april. Brussel blijft al die tijd vrij vlot bereikbaar, op enkele uitzonderingen na.

Zondagmorgen wordt vanaf 6 uur het Paleizenplein afgesloten voor al het verkeer. Vanaf 9 uur worden de Wetstraat, tussen de kleine Brusselse ring en de Koningsstraat, en de volledige Koningsstraat tot aan de Schaarbeekse poort, afgesloten tot 11.30 uur. Parkeren is in heel deze sector verboden.

Maandagvoormiddag staat een ontmoeting tussen Xi Jinping, de Europese president Herman Van Rompuy en de Europese Commissievoorzitter Barosso op het programma. Tijdens dit onderhoud worden er korte verkeersonderbrekingen verwacht rond Schuman. In de namiddag wordt de Chinese president op het Egmontpaleis verwacht, waar eveneens korte verkeersonderbrekingen worden aangekondigd. Dit zal ook maandagavond het geval zijn op de Koninklijke Parklaan, rond de Koninklijke Serres in Laken.

Xi Jinping verblijft samen met zijn vrouw Peng Liyuan gedurende drie dagen in ons land. Naast de officiële ontmoetingen, maakt presidentspaar ook tijd voor een bezoekje aan Volvo Car in Gent en de panda's in dierenpark Pairi Daiza.