Parket van Gent opende een gerechtelijk onderzoek

De verklaring van historicus Paul De Ridder aan de Gentse procureur over een tevergeefse bemiddeling met een vooraanstaande Gentse familie die het gestolen paneel "De rechtvaardige rechters" zou bezitten, leidde ertoe dat er in het najaar een gerechtelijk onderzoek werd geopend en een onderzoeksrechter leiding neemt in het dossier. Dat bevestigt woordvoerster Annemie Serlippens van het Gentse parket.

"Het gaat om een tip die vorige zomer is binnengekomen en geëvalueerd werd, en toch belangrijk genoeg geacht werd om een gerechtelijk onderzoek te vorderen in het najaar", aldus Serlippens.

"De onderzoeksrechter heeft ondertussen een aantal mensen van de bewuste familie verhoord, maar er zijn nog absoluut geen inverdenkingstellingen of concrete aanwijzingen naar het paneel."

Het parket zegt dat het onderzoek verder loopt, en dat er in het verleden al verschillende opsporings- en gerechtelijke onderzoeken gevoerd werden. "Er wordt altijd geëvalueerd hoe ernstig of concreet de tip is, maar alle onderzoeken hebben tot nu toe tot niets geleid."