Piloten van Lufthansa kondigen staking aan

De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa leggen vanaf volgende week woensdag voor drie dagen het werk neer. De staking start woensdag 2 april om middernacht en eindigt vrijdag 4 april om middernacht.

"Er is geen akkoord bereikt met de directie van Lufthansa over een loonsverhoging", zegt de vakbond Vereinigung Cockpit (VC). Tijdens een stemming beslisten de piloten met een grote meerderheid om het werk neer te leggen. De staking treft de periode van de paasvakantie in Nedersaksen en Bremen. Aanvankelijk had VC nochtans aangekondigd niet te willen staken tijdens de vakantieperiode.

De directie heeft de piloten nu opgeroepen om verder te onderhandelen in het loonconflict. "Er is nog vier en een halve dag tijd om potentiële schade voor onze klanten te vermijden", aldus Lufthansa-woordvoerder Thomas Jachnow.