Tomorrowland derde keer op rij verkozen tot beste dancefestival

Het dancefestival Tomorrowland in Boom is voor de derde keer op rij verkozen tot beste dancefestival ter wereld op de International Dance Music Awards in Miami. Dat meldt Tomorrowland. Ook het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike viel twee keer in de prijzen.

Voor Tomorrowland was het de derde bekroning op rij. Het Boomse festival haalde het onder meer van zijn Amerikaanse broertje TomorrowWorld in Atlanta (Georgia). Het was de eerste keer dat een festival al na één editie kans maakte op de award.

Dimitri Vegas & Like Mike, die vorig jaar al de prijs van "Break Through DJ" in de wacht sleepten, waren dit keer genomineerd in drie categorieën. Ze wonnen twee awards: die van "Best European DJ" en vooral die van "Best Artist Group". In deze laatste categorie haalden ze het onder meer van Daft Punk en Major Lazer. Hun nominatie in de categorie "Best Progressive House/Electro DJ" konden ze niet verzilveren.

Als extraatje kregen de dj-broers nog een gouden plaat voor hun single "Ocarina", een samenwerking met Katy B en Wolfpack.

Het was in Miami de 29e editie van de jaarlijkse International Dance Music Awards.