"Geen regering met Franstalige minderheid"

PS-voorzitter Paul Magnette wil dat de volgende regering een meerderheid heeft in de twee taalgroepen. "In ieder geval ben ik zeker niet te vinden om in een regering te stappen met een Franstalige minderheid, en met de N-VA aan boord". Magnette zei dat in een interview in La Libre Belgique.

"Een regering vormen met een Franstalige minderheid, en met de N-VA aan boord, zoals Didier Reynders bereid lijkt te doen, is geen goed idee", zei Paul Magnette. "De Franstaligen zijn al in de minderheid in het land. Als ze ook nog in de minderheid zijn in die regering, geef ik niet veel voor ons vel".

De huidige regering Di Rupo heeft geen meerderheid aan Nederlandstalige kant. "Maar zij zijn in de meerderheid in het land", zei Magnette. De PS-voorzitter waarschuwde in het interview voor een "regering van de rechtsen", met de N-VA, CD&V, Open VLD en MR. "Dat zal een bloedbad zijn voor de Franstaligen."

"Ik wil liever niet regeren met rechts", besloot Magnette. "Er zijn andere partijen die dichter bij ons staan."

lees ook