"Was ze beter af door naar school te gaan?"

Nog een weekje wachten en het is weer zover: "Winter is coming". Volgend weekend kunnen fans over de hele wereld hun hart weer ophalen aan de nieuwe belevenissen in "Game of thrones". De promotiemachine loopt momenteel dan ook op kruissnelheid, acteurs en actrices tonen zich op elke rode loper mogelijk, interviews worden aan de lopende band afgehaspeld. Eén interview bleek daarbij de afgelopen dagen het meest in het oog te springen. De moeder van Maisie Williams, die de jongensachtige Arya Stark speelt, liet haar dochter immers vanaf haar 14 jaar voltijds kiezen voor een acteercarrière, ten nadele van school.

Tijdens een quiz zou Maisie er niet in geslaagd zijn om het woord "hallelujah" correct te schrijven. Dat leverde schampere opmerkingen op het internet op, als "Dan moest ze maar naar school gaan!"

Aan Mail on Sunday gaf Hillary Williams, die ook de persoonlijke assistente van haar dochter is, deze uitleg: "Ik geloof erg in de kansen die je geboden worden. En Maisie kreeg zo’n mogelijkheden die we niet konden weigeren. Hadden we dat moeten doen, opdat ze zich zou kunnen toeleggen op school? Ik weet dat velen deze keuze niet goedkeuren. Maar het is onze beslissing."

"Tijdens en na de opnames zijn er zoveel dingen door haar te doen, waardoor ze zich niet kan voorbereiden op schoolexamens. Zouden we haar dit ontzeggen door te eisen dat ze naar school zou gaan? Terwijl ze de wereld kan zien en kan acteren in al die geweldige series?"

"Brengt die beslissing twijfel voor de toekomst? Nee, we staan achter deze beslissing en Maisie zal nog genoeg andere mogelijkheden krijgen."

"Als ze uiteindelijk dan toch nog een diploma secundair onderwijs wil halen, dan heeft ze tenminste het geld om privéleraars aan te werven die haar hierbij zullen helpen. Want ik wil helemaal niet zeggen dat kinderen geen scholing nodig hebben. Maar die dingen moet je individueel evalueren."

lees ook