"Zes nieuwe autoroutes om oorlogslandschap te doorkruisen"

Westtoer, het autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West-Vlaanderen, heeft zes nieuwe toeristische autoroutes ontwikkeld met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. Aanleiding is de 100-jarige herdenking van de Groote Oorlog.
ERIC HERCHAFT

"De nieuwe autoroutes zijn een geschikt middel om het voormalige oorlogslandschap te doorkruisen", klink het. "En de autoroutes moeten leiden tot de spreiding van het toerisme in de regio", vertelt gedeputeerde en voorzitter Franky De Block van Westtoer. "

Vandaag werd één van deze zes routes voorgesteld. "Vrij Vaderland" is na "Ypres Salient", "IJzerfront", "Frontleven" en "Pionier", de vijfde route. Eind volgende maand wordt met "Niemandsland" de zesde en laatste autoroute voorgesteld. De toeristische autoroutes worden gerealiseerd met steun van het Departement Internationaal Vlaanderen.