Carrefour roept tiental gehaktbereidingen terug

Supermarktketen Carrefour roept een tiental gehaktbereidingen terug. Het gaat vooral om hamburgers en bereid gehakt die mogelijk besmet zijn met de E.colibacterie, die darmklachten veroorzaakt. De producten zijn uit de handel gehaald, maar enkele daarvan zijn al verkocht.
archief

Het gaat om een voorzorgsmaatregel, zegt Vera Vermeeren, de woordvoerster van Carrefour. "We wachten nog op de resultaten van verdere analyses, maar de loten zijn momenteel geblokkeerd en uit de handel genomen omdat we vermoeden dat er een aanwezigheid kan zijn van de E.colibacterie, die darmklachten veroorzaakt."

Carrefour vraagt dat klanten die de producten al in huis hebben deze terugbrengen naar de winkel waar ze terugbetaald zullen worden.

Het mogelijk besmette vlees is afkomstig van Westvers en werd verkocht in de slagerij- en traiteurafdeling van Carrefour.