CDH naar de kiezer met "Vivre mieux, c'est possible!"

CDH trekt met de slogan "Vivre mieux, c'est possible!" (Beter leven, het is mogelijk!) naar de kiezer op 25 mei. Dat hebben de Franstalige christendemocraten bekendgemaakt op een verkiezingscongres in Marche-en-Famenne, waar ook het verkiezingsprogramma is goedgekeurd.
Voorzitter Benoît Lutgen tussen zijn partijgenoten.

Bijna 2.000 partijmilitanten waren afgezakt naar Marche-en-Famenne. "We horen verkondigen dat onze kinderen minder goed zouden kunnen leven dan ons. Wij verwerpen dat idee", sprak voorzitter Benoît Lutgen hen toe.

Het partijprogramma voor de komende verkiezingen werd vrijwel unaniem goedgekeurd. Dat programma zet volgens de partij "de groei van het welzijn" centraal.

Het CDH wil onder meer 50.000 nieuwe plaatsen in scholen creëren tegen 2020 en pleit voor het afschaffen van de bijdragen op de eerste werkervaring. Voorts stelt de partij zich als doel 140.000 jobs te creëren in de volgende legislatuur.

De Franstalige christendemocraten zijn ook fel tegen het duurder maken van de dienstencheques en pleiten voor een verlaging van de kosten voor wonen en het promoten van "gedeelde mobiliteit", projecten zoals autodelen.

lees ook