Ecuadoraan opgepakt voor verkrachting Erasmus-studente

De Italiaanse politie heeft een Ecuadoraan opgepakt die beschuldigd wordt van de verkrachting van een Belgische Erasmus-studente in Milaan. Dat hebben de plaatselijke media vandaag gemeld. De feiten dateren van januari.

De 35-jarige verdachte is gisteren aangehouden. Hij wordt ervan beschuldigd een 22-jarige architectuurstudente te hebben verkracht. DNA-testen, op speeksel dat teruggevonden is op het lichaam van de jonge vrouw, gaven een positief resultaat.

De studente verklaarde aan de politie dat ze zich misselijk voelde toen ze in januari met vrienden op café was. Ze verliet de bar en ging op zoek naar een taxi om naar huis terug te keren. Bij gebrek aan taxi ging ze in op het aanbod van een Ecuadoraanse chauffeur, om haar tegen een prijsje thuis af te zetten. Hij reed daarop een onverlichte straat in en verkrachtte haar. Hij stal ook haar telefoon, die de politie intussen bij hem thuis heeft aangetroffen.

De beschuldigde is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij staat erom bekend Erasmusstudentes goedkope ritten aan te bieden in de betrokken wijk. De man wordt ervan verdacht ook andere vrouwen te hebben verkracht.