General Motors roept nog meer auto's terug

Het autoconcern General Motors (GM) uit de Verenigde Staten roept wereldwijd nog eens een miljoen auto's terug vanwege mogelijke technische mankementen aan het contact.

Het totaal aantal voertuigen dat door GM wordt teruggehaald naar de garage komt daarmee op ongeveer 2,6 miljoen.

De nieuwste terugroepactie omvat modellen van Chevrolet, Saturn en Pontiac gebouwd tot 2011. GM nam in februari al maatregelen toen bleek dat auto's tijdens het rijden zomaar uitgeschakeld konden worden, waardoor de stuurbekrachtiging, remmen en airbags uitvielen.

Het bedrijf maakte bekend dat bij ongelukken 12 personen om waren gekomen, maar volgens een onderzoeksbureau uit de VS ligt dat aantal boven de 300. Het bedrijf wordt verweten dat het de problemen jarenlang heeft genegeerd.