Groene Amsterdammer en Correspondent uit elkaar

De samenwerking tussen het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer en het digitale nieuwsmedium De Correspondent is voorbij. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek over de financiële afhandeling van het contract dat ze in 2012 aangingen. Dat hebben ingewijden bevestigd aan de Nederlandse krant NRC Handelsblad.
Rob Wijnberg, oprichter van De Correspondent.

De samenwerking raakte in het slop toen eind vorig jaar Teun Gautier de laan uitgestuurd werd bij De Groene Amsterdammer. Hij fungeerde ook als financieel directeur van De Correspondent, op kosten van De Groene Amsterdammer en was een pleitbezorger voor samenwerking tussen de twee media.

Eind vorig jaar werd bekend dat Gautier ten onrechte geld had uitgeleend aan een auteur. Het gedwongen vertrek van Gautier leidde tot aanhoudende spanningen tussen beide media. Het bestuur van De Groene Amsterdammer betwijfelt de meerwaarde van de samenwerking voor het weekblad. Beide media wisselen kopij uit, maar dat zou te beperkt zijn.

De Correspondent werd opgericht door Rob Wijnberg via crowdfunding en wil meer ruimte geven aan onderzoek en alternatieve vormen van journalistiek. De site zou ook graag uitbreiden naar België.

Meest gelezen