Nieuwe procureurs des Konings in Henegouwen

De Hoge Raad van Justitie (HRJ) draagt Pierre Magnien en Christian Henry voor bij de minister van Justitie als toekomstige procureurs des Konings in Henegouwen, in de twee nieuwe gerechtelijke arrondissementen Charleroi en Bergen. Dat heeft de Hoge Raad zelf gemeld op zijn website.

Pierre Magnien en Christian Henry zouden eind mei of begin juni officieel moeten benoemd worden voor een termijn van vijf jaar. Die termijn kan één keer hernieuwd worden. In dat geval zal Magnien de procureur van Charleroi worden. Henry wordt dan procureur van Bergen, na de fusie van het gerechtelijk arrondissement van Bergen en Doornik.

Magnien, die begon bij het parket van Charleroi in 1985, volgt Christian De Valkeneer op, die procureur-generaal in Luik is geworden. De Valkeneer werd na zijn vertrek al vervangen door Magnien.

Henry werd procureur des Konings van Bergen in 2007, nadat hij sinds 1999 al eerste substituut was. Henry volgde Claude Michaux op, die in 2007 procureur-generaal werd bij het hof van beroep.