Open VLD Brussel: meer jobs, betere levenskwaliteit

De Brusselse afdeling van de Open VLD focust tijdens de verkiezingscampagne op meer jobs voor de Brusselaars en op een betere levenskwaliteit. Dat heeft de partij bekendgemaakt tijdens haar verkiezingscongres. Tijdens het congres werden het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijsten goedgekeurd.
Brussels minister Guy Van Hengel spreekt het congres toe.

De Brusselse liberalen leggen de focus op werkgelegenheid en levenskwaliteit. "Het Brussels Gewest heeft alle troeven in handen om de komende jaren zijn rol van economisch centrum van het land verder uit te diepen. Maar dat kan enkel indien Brussel zijn inwoners voldoende stedelijke levenskwaliteit aanbiedt", zei congresvoorzitter Carla Dejonghe. "Brussel moet ook het grootste tewerkstellingsbassin van het land blijven. Daarom zet Open VLD Brussel maximaal in op meer jobs."

De partij pleit daarom voor minder administratieve verplichtingen en kant zich tegen nieuwe fiscale maatregelen die jobs kosten. De winkels moeten langer open blijven in grote handelskernen en het aantal koopzondagen moet naar omhoog. Er moet ook ingezet worden op jonge werklozen. Om de middenklasse aan te trekken, wil de afdeling inzetten op kleinschalige, inbreidingsgerichte en gespreide sociale woningprojecten. De levenskwaliteit moet ook verhoogd worden door onder meer stadsparken beter te benutten.

Open VLD pleit ook voor het uitwerken en opstarten van de Brussels Metropolitan Region waarin Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant samen afspraken maken over thema's als mobiliteit en huisvesting. "De economische belangen en de tewerkstellingsmogelijkheden van het gewest stoppen niet aan de gewestgrenzen, en omgekeerd", luidt het.

lees ook