Peruaanse baby in ziekenhuis met 8 naalden in lichaam

In de Peruaanse stad Arequipa hebben dokters acht naalden ontdekt in het lichaam van een zeven maanden oude baby. Als bij een wonder hebben de naalden geen enkel orgaan aangetast. Omdat men ervan uitgaat dat de naalden door een volwassene in het lichaam van het meisje zijn gebracht, is de politie met een onderzoek gestart.

De moeder van het meisje had haar baby naar het ziekenhuis gebracht omdat ze heel veel aan het wenen was. Na enkele onderzoeken en een radiografie ontdekten de dokters acht naalden in haar lichaam. 

De naalden zaten in haar beentjes en in haar borstkas. Het mag een wonder heten dat de naalden geen enkel orgaan hebben geraakt, zo lieten de dokters verstaan. De toestand van het meisje is stabiel, maandag zou ze geopereerd worden.

Hoe de naalden, ongeveer drie centimeter lang, in haar lichaam zijn terechtgekomen, is nog niet duidelijk. "Het is een zeer complex geval en er is geen logische verklaring", zei de directeur van het ziekenhuis, César Linares, aan de Peruaanse pers.

Volgens Linares moeten de naalden door een volwassene in het lichaam zijn aangebracht. "En het is onmogelijk dat dat per ongeluk is gebeurd." De politie is daarom met een onderzoek gestart. Als eerste getuigen zijn de ouders van het meisje ondervraagd.