Speurtocht naar brokstukken Boeing levert alweer niets op

De zoektocht naar brokstukken van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines heeft nog steeds niets opgeleverd. Verschillende vliegtuigen hadden vanuit de lucht nieuwe verdachte drijvende objecten opgemerkt maar geen van de brokstukken kon worden gelokaliseerd. Vlucht MH370 met 239 inzittenden aan boord verdween exact drie weken geleden van de radar.
AAP Image/Richard Wainwright NO ARCHIVING
Een Zuid-Koreaanse P-3 Orion vertrekt vanop de RAAF-basis in Perth.

Een Iljoesjin van het Chinese leger spotte vanop 300 meter hoogte drie drijvende objecten, in respectievelijk wit, rood en oranje. Het Chinese vliegtuig kwam als eerste terug van een verkenningsvlucht. Gisteren hadden verscheidene vliegtuigen en schepen die het zoekgebied ten westen van de Australische stad Perth doorzochten ook al melding gemaakt van onder meer twee rechthoekige blauwe en grijze objecten.

Maar volgens de Maleisische minister van Defensie Hishammuddin Hussein is er geen nieuwe informatie over eventuele brokstukken. "Het kan evengoed gaan om andere, gewone brokstukken. We moeten wachten op de officiële rapporten om te zien of ze ook echt brokstukken hebben gevonden."

De Australische Maritieme Veiligheidsorganisatie benadrukte dat de objecten niet kunnen worden gecontroleerd op hun herkomst tot ze effectief gelokaliseerd en opgevist zijn. "We weten niet hoeveel wrakhout of rommel van vissersboten er normaal in die regio ronddobbert."

De weersomstandigheden in het zoekgebied zijn nog steeds niet optimaal. Er hangt een koudefront over het gebied en dat gaat gepaard met regenbuien en lage wolken. Voor morgen wordt beter weer voorspeld.