Stand-upcomédienne Lies Lefever op lijst van Groen

Stand-upcomédienne Lies Lefever (34) staat op de 10e plaats van de Groen-lijst voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant. Ze wil zich naar eigen zeggen vooral inzetten voor de gehandicaptenzorg en het milieu.

"Het sociale programma van Groen zie ik volledig zitten. Ik wil me daarin vooral focussen op gehandicaptenzorg. Ook het milieu kan beter. Als ik naar mijn zoon kijk die astma heeft, ondervind ik de problematiek van het fijn stof aan den lijve. Kortom, naar mijn gevoel is Groen de partij waarmee we het met zijn allen samen beter kunnen doen in Vlaanderen", zegt Lefever, die zelf slechtziend is, in een persbericht van Groen.

"Lies is een echte aanwinst voor onze lijst. We zijn heel er blij dat deze sterke vrouw voor Groen kiest. De manier waarop Lies humor combineert met een haarscherpe analyse van maatschappelijke problemen is onnavolgbaar", voegt Hermes Sanctorum, die de Vlaamse lijst voor Groen trekt in Vlaams-Brabant, daaraan toe.

Dat ze louter op de lijst staat om extra stemmen binnen te halen voor de partij, spreekt de artieste tegen. Ze heeft wel degelijk ambitie. "Ik weet wel dat ik met die tiende plaats heel weinig kans heb om verkozen te worden. Maar ik kan de mensen overtuigen: met Lies gaat het lukken. Dan zou het maar stom zijn om te zeggen dat ik het alleen maar doe om die of die te steun", zegt ze in Het Nieuwsblad.

Lefever maakte enkele weken geleden al een campagnelied voor Groen. Ze debuteerde als comédienne in 2009 en trad onder meer op in het voorprogramma van Kamagurka en Philippe Geubels. Op televisie was ze onder meer te zien in "De laatste show". In februari 2010 werd ze geselecteerd voor het Leids Cabaret Festival. Sinds 2011 toert Lefever door Vlaanderen met eigen zaalshows.

lees ook