"Harry Potter"-spin-off wordt filmtrilogie

De spin-off van de "Harry Potter"-films waar J.K. Rowling momenteel aan werkt, zal een filmtrilogie worden. Vorig jaar onthulde de schrijfster dat ze aan een script schreef voor een nieuwe reeks films die zich afspeelt in de magische wereld van Harry Potter.

De trilogie zal gebaseerd zijn op Harry Potters handboek "Fantastic beasts and where to find them" en de avonturen van de fictieve auteur van het boek, Newt Salamander.

Het verhaal zal zich afspelen in New York en is noch een sequel en noch een prequel, maar een uitbreiding van Harry Potters magische wereld.

Rowling schreef het boek tussen de publicatie van het vierde en vijfde boek in de "Harry Potter"-reeks. Het speelt zich af 70 jaar voordat we Harry leren kennen. In 2008 schreef Rowling nog een spin-off-boek, "The tales of beedle the bard".