Actrice Kate O'Mara uit "Dynasty" is overleden

De Britse actrice Kate O'Mara is overleden. Ze werd 74 jaar. O'Mara is vooral bekend van haar rol als Cassandra, de zus van Alexis in de Amerikaanse soap "Dynasty". Ze speelde ook in de eerste reeks van de Britse serie "Doctor Who".

"Een stralende ster is uitgedoofd en Kate zal erg gemist worden door iedereen die haar kende en door wie met haar samengewerkt heeft", zei haar agent Phil Belfield die het nieuws bekendmaakte.

O'Mara brak door met haar rol in "Dynasty". Haar personage Cassandra "Caress" Morrell was niet vies van intriges en manipulaties. Ook in het BBC-drama "Howard's way" speelde ze de gewetenloze zakenvrouw. In 1990 speelde O'Mara de zus van Patsy in "Absolutely fabulous".

Colin Baker, met wie ze samenspeelde in "Doctor Who", reageerde via twitter op haar overlijden. "Oh mijn god. Kate O'Mara is niet langer onder ons. Triest, triest nieuws. Een schitterende, gedreven en getalenteerde vrouw en actrice."