Babysit bedreigd met stroomstootwapen bij inbraak in Lanaken

De lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft drie Nederlandse minderjarigen gearresteerd, die verdacht worden van een gewelddadige inbraak in een woning aan de Koning Albertlaan in Lanaken vrijdagavond. Twee gemaskerde personen drongen toen het huis binnen waar ze de babysit bedreigden met een stroomstootwapen en geld eisten van het slachtoffer.

De twee daders sloegen op de vlucht met hun buit en stapten op een lijnbus richting Maastricht. Een wijkinspecteur, die in de buurt was, kon de lijnbus doen stoppen.

Twee minderjarigen uit het Nederlands-Limburgse Stamproy die een grote som geld op zak hadden, werden opgepakt. Op hun vluchtroute vond de politie een deel van de buit, bivakmutsen en stroomstootwapens terug.

Er bleek nog een derde minderjarige, uit Weert, bij de overval betrokken te zijn. Deze verdachte was na de feiten al bij zijn vader thuis gearriveerd. Het Tongerse gerecht besliste het drietal voor te leiden bij de jeugdrechter.

Op het eerste gezicht bestaat er niet meteen een link met een overval van twee weken geleden in dezelfde straat in Lanaken. Toen werd een 66-jarige man overvallen en ook bedreigd met een stroomstootwapen.