Honderden Mexicaanse kinderen achtergelaten nabij grens VS

De Mexicaanse autoriteiten hebben meer dan 370 kinderen aangetroffen, die waren achtergelaten door mensenhandelaars. Ze zouden geprobeerd hebben om de grens met de Verenigde Staten over te steken.

Het Mexicaanse Nationaal Instituut van Migratie (INM) zegt dat de kinderen afkomstig waren uit verschillende Centraal-Amerikaanse landen. Zo'n 163 achtergelaten kinderen werden niet vergezeld door een volwassen familielid.

De kinderen zouden zijn achtergelaten door mensenhandelaars, die betaald werden (tussen de 3.000 en de 5.000 dollar) om de Amerikaanse grens over te steken . De kinderen werden aangetroffen tussen 17 en 24 maart. Over hun leeftijd of nationaliteit communiceerde het INM niet.

De autoriteiten konden negen mensenhandelaars oppakken die ervan verdacht worden dat ze betrokken zijn bij de feiten. Het aantal migrantenkinderen dat alleen reist in Mexico is de jongste maanden "aanzienlijk gestegen", zegt het INM. Ieder jaar doorkruisen ongeveer 140.000 migranten Mexico op weg naar de Verenigde Staten.