Loon van topman Morgan Stanley bijna verdubbeld

De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft het loon van voorzitter James Gorman in 2013 bijna verdubbeld tot het hoogste niveau in de vier jaar dat hij leiding geeft aan het concern. Gorman ontvangt voor zijn werkzaamheden in totaal 18 miljoen dollar (13 miljoen euro).

Het basissalaris van Gorman bedraagt 1,5 miljoen dollar. De rest bestaat uit bonussen, aandelen en andere vergoedingen. In 2012 kreeg Gorman nog een verloning van 9,75 miljoen dollar. Het aandeel van Morgan Stanley steeg vorig jaar met 64 procent.

Gorman is een van de bestbetaalde topbankiers op Wall Street. Lloyd Blankfein van Goldman Sachs ontving nog meer, met een totale verloning van minstens 23 miljoen dollar. De topman van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, mocht 20 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven.