Ontvoerde Spaanse journalisten vrijgelaten in Syrië

Twee Spaanse journalisten zijn in Syrië door hun ontvoerders vrijgelaten, na meer dan zes maanden gevangenschap. Ze werden gisteren overgedragen aan Turkse militairen.
Javier Espinosa zag op de luchthaven zijn zoontje terug.

Journalist Javier Espinosa en freelance-fotograaf Ricardo Garcia-Vilanova waren op 16 september ontvoerd door een islamistische groepering gelinkt aan Al Qaeda. Ze stonden op dat moment op het punt de grens met Turkije weer over te steken na twee weken werken in Syrië.

Gisteren kon Espinosa bellen met zijn krant El Mundo om te zeggen dat ze vrijgelaten waren. Hij vertelde dat het goed gaat met hem en Garcia-Vilanova. Ze waren aan de grens overgedragen aan Turkse militairen. De twee Spanjaarden zaten in totaal 194 dagen vast.

Sinds vanmorgen zijn Espinosa en Garcia-Vilanova opnieuw in Spanje. Er is niets bekendgemaakt over de onderhandelingen. Het is ook niet geweten of er losgeld is betaald.