Vervolg op "Top gun" "dichter dan ooit"

Komt er dan toch een vervolg op de filmklassieker "Top gun" met Tom Cruise in de hoofdrol? Als het van producent Jerry Bruckheimer afhangt wel. "We proberen die film al 30 jaar te maken en volgens mij komen we steeds dichterbij", zegt hij aan de Huffington Post.

In de sequel zou Tom Cruise (51) opnieuw de hoofdrol vertolken van Pete "Maverick" Mitchell. "Het idee is dat alle piloten overbodig geworden zijn door drones", zegt Bruckheimer over de plot. "Cruise gaat de piloten laten zien dat ze altijd nodig zullen zijn."

"Top gun" verscheen in 1986 en groeide uit tot een klassieker. Producenten Don Simpson (die ondertussen al overleden is) en Jerry Bruckheimer ondernamen al een poging om een vervolgfilm te maken, maar slaagden niet. Tom Cruise probeerde het ook, maar ook hij faalde. Nu onderneemt Bruckheimer een nieuwe poging. Cruise is alvast erg enthousiast en ook Val Kilmer, die de rivaal van Maverick vertolkte in "Top gun", zou zijn interesse laten blijken hebben om mee te werken.

Het ziet er echter naar uit dat de opnames van "Top gun 2" nog niet voor direct zijn. Tom Cruise moet eerst een gat in zijn agenda vinden en ook het budget voor de film moet nog besproken worden met Paramount Pictures. Er is ook nog geen regisseur.