3 bestuurders blazen positief tijdens Ronde van Vlaanderen

Tijdens de aangekondigde alcoholcontroles in het kader van de Ronde van Vlaanderen zijn gisteren 3 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Dat meldt de afdeling Oudenaarde van het Oost-Vlaamse parket. Er werd gewaarschuwd voor "massale" controles, maar er werden slechts 40 bestuurders gecontroleerd tijdens de alcoholactie.

Tijdens de Ronde werd het aantal veiligheidszones uitgebreid naar 14, met strenge preventieve maatregelen en een vliegverbod. Het parket van Oudenaarde waarschuwde dat er dit jaar voor het eerst gerichte alcoholcontroles zouden uitgevoerd worden, maar er was geen sprake van massale controles. Van de 40 gecontroleerde bestuurders waren er 3 met resultaat "alarm", wat betekent dat ze een alcoholconcentratie hadden tussen 0,22 mg en 0,35 mg/l uitgeademde lucht.

De overtreders moesten een onmiddellijke inning betalen. Er werden geen rijbewijzen ingetrokken.