"A12 open op dinsdag om 5 uur, zoals gepland"

De A12 in Londerzeel gaat opnieuw open morgen om 5 uur, zoals eerder was gepland. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. De aannemer en de onderaannemers die de werkzaamheden uitvoeren, hebben afgelopen nacht en vanmorgen vroeg hun achterstand ingehaald.

De A12 in Londerzeel was sinds vrijdagavond volledig afgesloten. Er moesten twee bruggen worden afgebroken. Een van de bruggen moest al meteen opnieuw worden opgebouwd. Gedurende de werken moest het verkeer tussen Antwerpen en Brussel omrijden langs de E19 en dat veroorzaakte wat verkeershinder. De ochtendspits vanuit Antwerpen naar Brussel was vanmorgen ook drukker dan normaal.

Vanaf morgen kan het verkeer de A12 in Londerzeel dus opnieuw normaal gebruiken. Ook de lokale omleidingen worden opgeheven. De automobilisten op de A12 zullen tot het einde van de zomer van 2015 wel slechts twee rijstroken per rijrichting in plaats van drie kunnen gebruiken terwijl de aannemer de definitieve brug over de spoorlijn Dendermonde-Mechelen aanlegt.