"Got talent" meest succesvolle tv-format wereldwijd

Guinness World Records riep het televisieformat "Got talent" uit tot het meest succesvolle format in reality-tv wereldwijd. De allereerste versie "Britain's got talent" was van de hand van muziekondernemer Simon Cowell. Intussen maakten 58 landen al een eigen versie van "Got talent".
Invision2012

Alistair Richards, voorzitter van Guinness World Records, bevestigt dat "Got talent" de titel krijgt van meest succesvolle realityformat op televisie. "We zijn blij te melden dat "Got talent" het record heeft verbroken."

De eerste versie van de talentenjacht, "Britain's got talent" werd in 2007 voor het eerst uitgezonden. Ook in ons land was "Belgium's got talent" al te zien. De laatste landen die mee op de kar sprongen, zijn IJsland en Brazilië.

Got Talent stootte "Strictly come dancing", een ander Brits realityformat dat aan bijna 40 landen werd verkocht, van de troon. Het format dat momenteel al in 58 landen te zien was, werd bedacht door Simon Cowell, een bekend ondernemer in de muziekbusiness en televisiewereld. Cowell was ook als jurylid te zien in "Britain's got talent" en werd beroemd en berucht om het feit dat hij nooit een blad voor de mond nam.

Cowell is enorm blij met het record. "Ik ben er trots op dat "Got talent" is begonnen als een Brits programma. We danken dit succes aan getalenteerde televisieproducenten van over de hele wereld die hiervoor hebben gezorgd. En natuurlijk al het geweldige talent dat al aan het programma heeft deelgenomen."