"Veel meer zaken vervolgen in Brussel"

De nieuwe procureur van Brussel, Jean-Marc Meilleur, wil dat er veel meer zaken in Brussel ook echt vervolgd worden. Sinds een week is het parket van Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst in dat van Brussel en dat van Halle-Vilvoorde en daardoor kunnen er in Brussel meer mensen vervolgd worden, zegt Jean-Marc Meilleur.
BELGA/MAETERLINCK

"In verhouding met vroeger zijn we met meer magistraten, en we zullen in de toekomst nog met nog meer zijn", zegt Meilleur. Daardoor zijn er meer mogelijkheden wat het vervolgingsbeleid betreft, zegt Meilleur, en hij is van plan om zijn vervolgingsgraad te verdubbelen binnen vijf jaar. Dat wordt zijn voornaamste doelstelling.

Het gaat dan niet enkel om zaken die voor de rechtbank komen, maar ook om strafbemiddeling, minnelijke schikkingen en dereglijke.